Informasjon og priser

www.hybelkaninen.no

Studenthybler i Kristiansand

 

Tobienborg Tun studentboliger

 

 

Tobienborg Tun studentboliger består av 16 leiligheter, som alle er på ca 70 kvm. Leilighetene består av bad med dusj/wc, 3 romslige soverom, felles stue, kjøkken, samt en bod til bortsetting. Tobienborg Tun ligger meget sentralt på Lund boligområde, med kort avstand til sentrum, strender og flotte turområder, samt kun 500 m til Universitetet i Agder.

 

 

Et frodig grønt tun skaper rammen for et godt sosialt miljø. Vi kan love deg at du treffer andre studenter som du går i samme klasse med, eller som du har felles forelesninger med. Det sosiale miljøet er en av mange grunner til at folk trives så godt på Tobienborg, og vi har hvert år ca 18-20 studenter som velger å bo videre hos oss neste studieår.

 

 

 

 

16 leiligheter spesielt innrettet for bofellesskap for 3 studenter i hver leilighet:

 

Alle rom er møblert med seng, skrivepult og garderobe-skap, så alt du trenger å ta med deg, er dyna og puta di, og gjerne noen gardiner og annet å pynte opp med. Stua er også møblert med alt av hvitevarer, sofa, spisebord etc. Det du trenger av kopper og kar tar du med etter eget behov - pluss litt å pynte med her også. Alle bad er flislagt, samt senger, møbler likn er helt eller delvis skiftet de senere år. Om du ønsker å ha med deg din egen seng, så er det ingen problem, da flytter vi ut den som allerede står på soverommet.

 

På hvert soverom er følgende møblement: seng (90 cm bredde, denne kan tas ut om ønskelig), garderobeskap, samt skrivepult. Hvert soverom er på ca 9 kvm, og alle soverom har vindu som gir rikelig med lys inn på soverommet.

 

 

 

 

Du har kort vei til alle offentlige tjenester, butikk og friområde med badestrender. God bussforbindelse og gratis parkeringsplass er der også. Skal du gå på Universitet i Agder, så trenger du ikke bekymre deg for transport, vi er 500 meter unna.

 

 

Bofelleskapet og hvordan vi gjør det:

 

Det enkleste både for deg og for oss, er at du selv finner 2 studenter som du kunne tenke deg å bo sammen med, for mange er det nemlig en omstilling å bo sammen med ukjente mennesker. Men det er ikke alle som har 2 bekjente som skal flytte og studere sammen i Kristiansand, og da kan vi hjelpe deg. Vi har alltid noen som leter etter 1 eller 2 samboere.

 

Dersom du er alene og leter etter noen å bo sammen med så har vi som krav at du tar kontakt med oss på mail slik at vi får vite litt om deg:

 

Følgende bør som et minimum være med i mailen:

- Navn, alder og kontakt-info.

- Om du røyker eller drikker.

- Hva du har gjort tidligere, studier/førstegangstjeneste/folkehøyskole etc.

- Hva du skal studere.

- Interesser og hobbyer.

- Hva du ellers bedriver fritiden med.

- Om du helst vil bo med jenter eller gutter.

- Hva som er viktig for deg i et bofelleskap.

 

 

Basert på infoen vi får tilsendt, så finner vi forhåpentligvis 1 eller 2 personer som vi tror du/dere kan trives med. Når vi så har funnet 1 eller 2 personer, så sender vi mailen din videre til den/de aktuelle samboerene, og du får også mail med info om dem. Så kan du lese og bli "litt kjent" med en person utifra beskrivelsen før du evt bestemmer deg for å takke ja til rommet i leiligheten.

 

I bofellesskap er det viktig at man går godt ilag, og felles interesser /hobbyer etc er viktig. Vi er ikke interessert i at studenter skal få dårlig erfaring med "samboere" og vi legger derfor mye arbeid i å finne noen vi tror du kan passe sammen med. Vi håper derfor også at du bruker litt tid på å skrive om deg selv, så gjør du jobben enklere for oss.

 

 

Brannsikkerhet:

Siden vi driver sommerhotell fra Juni til August, så er Tobienborg Tun bygget etter de strenge brannforskriftene for hotell. Det vil si at alle rom har brannvarsler og leilighetene er skilt med brannvegger i betong. Sentralt brannvarslingsanlegg gir maksimal sikkerhet - helt inn i ditt eget rom. Dette medfører desverre at det er røykeforbud på soverommene, fordi det her er røykvarsler i hvert rom.

 

Kontrakt og husordensregler:

Husleieloven regulerer forholdet mellom oss. Vi er svært nøye på seriøsitet i leieforholdet og skriver derfor kontrakt med husordensregler hvor vi avtaler våre gjensidige forpliktelser. Kanskje er det første gang du er på boligsøk - eller kanskje er det etterhvert blitt en rutine. Ta vare på deg selv og de som står rundt deg - oppsøk et boligforhold med orden i kontrakt og god teknisk standard på huset. Pass på at inneklimaet i boligen er godt, at rommene er brannsikret og at utemiljøet er trivelig. På Tobienborg Tun har vi planlagt og etablert en administrasjon og en bygning som tilfredstiller både lovens og studentenes krav til et godt bofelleskap.

 

Leieforholdet varer fra ca den 10. august ved semesterstart til ca den 10. juni ved semesterslutt. Dette reguleres litt fra år til år pga av hotelldriften. Altså en leieperiode på ca 10 mnd. Du har 3 måneders oppsigelse i leieperioden, men du er forpliktet til å finne ny leietaker selv, det gjelder for alle leiekontrakter. Grunnen til at vi krever at du må finne ny leietaker til å ta over rommet ditt, er at det er lettere for dere 3 samboere å finne en som de siste 2 vil trives ilag med, fremfor at vi gjør det.

 

 

 

 

 

Luft, rom og natur:

Så absolutt! Tobienborg Tun er bygget på 3 mål tomt, med grønn plen, trær, frukt-busker og blomster som kjennetegn. Uteareal og utemøbler er til fri benyttelse. Ripsbuskene bærer frukter og du er velkommen til å forsyne deg - det er et av flere goder ved å bo på tunet. Vi ordner selvfølgelig gressklippen også.

 

 

PC, fjernsyn og telefon:

Fra rommet ditt kan du ringe hjem, eller sende E-mail via Internett, og i stua kan du se på Hotel Cæsar eller CNN, eller andre kanaler om du vil. Internett er lagt inn i leiligheten via TV- kontakten i stua. Inkludert i leien er et lite internett abb på 800 mbps, de aller fleste velger å oppgradere dette selv gjennom vår internett leverandør som er GET. Inkludert i husleien er også ca 20 tv-kanaler som du slipper å betale for. Men pass deg for lisensmannen fra NrK, han må du betale selv evt. :)

 

 

Vaskeri:

Ja - på tunet har vi vaskemaskiner og tørketrommel. Du slipper å dra med deg skittentøy hjem. Vaskeriet er myntbasert, slik at det koster 10,- kroner for vaskemaskin, og 10,- for tørketrommel. Dette dekker vedlikehold og strøm av maskinene. Gulv-vask av vaskerommet går på rundgang mellom beboerne, slik at hver av de 48 studentene må vaske rommet en gang per studieår. Når studentene flytter inn i begynnelsen av August, så vil man få utlevert regning på depositum, husleie og vaskekort (1000 kr) . Vaskekortet er "ladet" for 1000 kr, og når man flytter ut, så leverer man kortet tilbake. OBS: Har du ikke brukt pengene på kortet så får du dem ikke igjen desverre, og tapt kort koster kroner 100,- .

 

Priser:

Hos oss kan du "kjøpe" deg lavere husleie!

 

Enkelte studenter synes det er like greit å betale hele husleien "på en gang" for den 10 mnd lange leieperioden, og du oppnår da den billigste husleien. Denne gruppen studenter bor for kr 4.700,- Det vil si at du betaler inn leiesummen for alle 10 mnd når du flytter inn i August/september, totalt kr 48.000,-)

 

Dersom du betaler husleien en gang i semesteret så koster dette kr 4.900,- pr. mnd (dette vil si at du beteler for første semester med kr. 24.500,- i August/september, og kr. 24.500,- i Januar for 2 semester).

 

Om man betaler månedlig koster det kr. 5.000,- pr mnd.

 

Prisene totalt kan oppsummeres slik:

Alternativ A: Husleien betales for hele året i August, ved innflytting. Kr. 48.000,-

Alternatib B: Husleien fordeles over 2 terminer (August og Januar), kr. 24.500*2 Kr. 49.000,- totalt.

Alternativ C: Månedlig 5.000,- Kr. 50.000,- totalt.

 

Depositum kr. 4.000,- Refunderes ved utflytting, med unntak av evt skader på leiligheten.

Vaskekort kr. 1.000,-

 

 

Hos oss er det også viktig at du skal ha kontroll på bo-kostnadene dine, vi har derfor en leie som er inkludert følgende:

 

- Strøm er inkludert

- TV kanaler er inkludert

- Internett er inkl (800mbps linje i hver leilighet, mange vil velge å oppgrader, sjekk priser på www.get.no)

- Ingen uforutsette utgifter med unntak av indre vedlikehold som lyspærer etc.

- OBS: NRK lisens dekkes IKKE.

 

 

I leieperioden - som altså er på til sammen ca 10 måneder garanterer vi deg at du ikke vil få noen tilleggsregninger, avgifter, prisstigning eller annet som kan forstyrre din økonomi og studiesituasjon.

 

 

Hva med forskudd og depositum?

Her er det også orden i "sysakene":

 

- depositum er et beløp du innbetaler til en egen konto i vår bank som garanti for at du betaler husleie og eventuelle skader du kan komme

til å påføre boligen eller inventaret. Her regnes så klart ikke vanlig slitasje inn! Depositum er på kr 4.000,- og blir stående på konto så

lenge leieforholdet varer. OBS : Det opplyses om at depositumskonto står i utleiers navn, og renter tilfaller utleier. OBS: vi fraviker her

Husleieloven som sier at det skal etableres en depositumskonto for hver enkelt leietaker. Dette er praktisk umulig for oss da vi har

ca 60 leietakere hvert år.

 

 

 

Copyright © Real Estatia AS